Nastane-li válka, zemře většina Čechů hladem a žízní

Nikdo soudný si nemůže myslet, že Izrael dovolí Iránu vybudovat podél svých hranic vojenské základny, umožňující mu ohrožovat jeho území raketami země-země, útočnými bezpilotními letadly a opatřit je vzdušnými obrannými systémy.

Pokud Irán od jejich budování neustoupí, Izrael je vojensky zničí. Také brzy po ohlášení Donalda Trumpa o odstoupení USA od jaderné dohody s Iránem, Izrael podnikl první preventivní údery na irácká vojenská zařízení v Sýrii. Iráčané na oplátku provedli odvetný raketový útok na Golanské nížiny a sever Izraele. Dnes už málokdo pochybuje, že mezi oběma zeměmi začíná horká forma války. Její aktuální průběh lze sledovat na stránkách: https://twitter.com/iafsite?lang=cs a http://www.iaf.org.il/2381-en/IAF.aspx

Irán se nedostal do válečného křížku jen s Izraelem a USA, ale druhou  válku vede se Saudskou Arábií a jejími spojenci. Jde v ní o to, která větev, a potažmo která země bude vládnout celému Islámu. Zda to bude sunnitská Saúdská Arábie, nebo šíitský Írán.

Američané si udělali simulaci následků, které mohou očekávat, zaútočí-li Izrael na Irán. Pracovali se scénářem, že Iránčané v odvetě za izraelský útok zasáhnou svými raketami americké válečné lodě. Američané na něj odpovědí útokem svých raket na íránská jaderná zařízení. Simulace posílila a potvrdila obavy, že izraelský útok na íránská jaderná zařízení a následný protiútok Teheránu by měl nepředvídatelné a nekontrolovatelné následky a zavlečení USA do konfliktu je nevyhnutelné. Simulace ukázala, že v případě širšího regionálního konfliktu v něm mohou najít smrt stovky amerických vojáků. Logické je, že do války budou vtaženi i spojenci USA? Zajímavé bude sledovat, jak se zachová Turecko se svou druhou nejsilnější armádou v NATO. Zůstane po boku Iránu, nebo přestoupí do amerického tábora? Co Egypt s nejsilnější armádou na Středním východě? Jak se zahovají Němci, Francouzi, Angličané?

S jakým scénářem počítá Rusko? V Izraeli žije více, než 1 mil. ruských židů, takže Rusko musí brát v úvahu i jejich zájmy. Vladimír Putin také nemůže nevzít v úvahu názor vlivné ruské židovské lobby. Rusko ve svém scénáři počítá s konfliktem Izrael – Irán, ale nechce se do něj vojensky nechat vtáhnout. Svoji roli vidí jako mediátora sporu. Ví, že je jednou z mála zemí, která má otevřené dveře k vládám obou stran sporu. Nenapadne-li Izrael žádná ruská vojenská, nebo civilní zařízení, Rusko zůstane neutrální. Rusku naopak může válka přinést velké zisky, v důsledku zvýšení příjmů z ropy. Díky válce se jí bude těžit méně a její cena hodně vzroste.

Co Čína, jako třetí velmoc? Jak ta se do konfliktu zapojí? Nastane válka regionálního či nadregionálního rozsahu? Zasáhne válka mezi šíity a sunnity i Evropu? Zatím více otázek, než odpovědí!

A s jakým scénářem počítají Češi? Jsou dobře připraveni na případnou válku? Upřímně řečeno nevím, protože žádný není nikde k nalezení. Zřejmě vyčkávají, až jak se věci vyvinou. Jak ukazuje specializovaný server na prodej hrobů http://www.prodejhrobu.cz a inzertní server Hyperinzerce (https://nemovitosti-reality.hyperinzerce.cz/hroby/2), jejich nabídka je dost omezená. Víme přitom, že nouzové zásoby jídla by teď Česku v případě války vystačily u některých potravin na něco málo přes den, u jiných maximálně na tři dny, takže Čechům hrozí reálně hladomor. Co hůře, bude chybět i voda. Náš organismus rozhodně není připraven na pití vody z řek a kaluží. Kdo z laskavých čtenářů ví, kde jsou v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě a dalších městech pitné prameny potoků? Víte, kde uhasit žízeň, pokud byste nechtěli pít přímo z Ostravice nebo Vltavy? Máte doma filtry na vodu? Víte co udělat, abyste přežili? Znáte zkušenostmi našich předků (ZDE)?

A co říci na závěr? V každém případě bychom měli tlačit na naše politiky, aby udělali vše proto, aby se válce předešlo, nebo byla co nejomezenější. Je to v nejvlastnějším zájmu přežití českého národa.

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 10.5.2018 11:27 | karma článku: 42,35 | přečteno: 12111x
  • Další články autora

Vít Klíma

Hadovi musíte useknout hlavu včas!

26.10.2023 v 12:55 | Karma: 22,34

Vít Klíma

Hamás začíná prohrávat

17.10.2023 v 10:58 | Karma: 26,76

Vít Klíma

Ukrajinu nejspíš čeká osud Kartága

28.12.2022 v 10:11 | Karma: 35,37
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik