Nastane-li válka, zemře většina Čechů hladem a žízní

10. 05. 2018 11:27:13
Nikdo soudný si nemůže myslet, že Izrael dovolí Iránu vybudovat podél svých hranic vojenské základny, umožňující mu ohrožovat jeho území raketami země-země, útočnými bezpilotními letadly a opatřit je vzdušnými obrannými systémy.

Pokud Irán od jejich budování neustoupí, Izrael je vojensky zničí. Také brzy po ohlášení Donalda Trumpa o odstoupení USA od jaderné dohody s Iránem, Izrael podnikl první preventivní údery na irácká vojenská zařízení v Sýrii. Iráčané na oplátku provedli odvetný raketový útok na Golanské nížiny a sever Izraele. Dnes už málokdo pochybuje, že mezi oběma zeměmi začíná horká forma války. Její aktuální průběh lze sledovat na stránkách: https://twitter.com/iafsite?lang=cs a http://www.iaf.org.il/2381-en/IAF.aspx

Irán se nedostal do válečného křížku jen s Izraelem a USA, ale druhou válku vede se Saudskou Arábií a jejími spojenci. Jde v ní o to, která větev, a potažmo která země bude vládnout celému Islámu. Zda to bude sunnitská Saúdská Arábie, nebo šíitský Írán.

Američané si udělali simulaci následků, které mohou očekávat, zaútočí-li Izrael na Irán. Pracovali se scénářem, že Iránčané v odvetě za izraelský útok zasáhnou svými raketami americké válečné lodě. Američané na něj odpovědí útokem svých raket na íránská jaderná zařízení. Simulace posílila a potvrdila obavy, že izraelský útok na íránská jaderná zařízení a následný protiútok Teheránu by měl nepředvídatelné a nekontrolovatelné následky a zavlečení USA do konfliktu je nevyhnutelné. Simulace ukázala, že v případě širšího regionálního konfliktu v něm mohou najít smrt stovky amerických vojáků. Logické je, že do války budou vtaženi i spojenci USA? Zajímavé bude sledovat, jak se zachová Turecko se svou druhou nejsilnější armádou v NATO. Zůstane po boku Iránu, nebo přestoupí do amerického tábora? Co Egypt s nejsilnější armádou na Středním východě? Jak se zahovají Němci, Francouzi, Angličané?

S jakým scénářem počítá Rusko? V Izraeli žije více, než 1 mil. ruských židů, takže Rusko musí brát v úvahu i jejich zájmy. Vladimír Putin také nemůže nevzít v úvahu názor vlivné ruské židovské lobby. Rusko ve svém scénáři počítá s konfliktem Izrael – Irán, ale nechce se do něj vojensky nechat vtáhnout. Svoji roli vidí jako mediátora sporu. Ví, že je jednou z mála zemí, která má otevřené dveře k vládám obou stran sporu. Nenapadne-li Izrael žádná ruská vojenská, nebo civilní zařízení, Rusko zůstane neutrální. Rusku naopak může válka přinést velké zisky, v důsledku zvýšení příjmů z ropy. Díky válce se jí bude těžit méně a její cena hodně vzroste.

Co Čína, jako třetí velmoc? Jak ta se do konfliktu zapojí? Nastane válka regionálního či nadregionálního rozsahu? Zasáhne válka mezi šíity a sunnity i Evropu? Zatím více otázek, než odpovědí!

A s jakým scénářem počítají Češi? Jsou dobře připraveni na případnou válku? Upřímně řečeno nevím, protože žádný není nikde k nalezení. Zřejmě vyčkávají, až jak se věci vyvinou. Jak ukazuje specializovaný server na prodej hrobů http://www.prodejhrobu.cz a inzertní server Hyperinzerce (https://nemovitosti-reality.hyperinzerce.cz/hroby/2), jejich nabídka je dost omezená. Víme přitom, že nouzové zásoby jídla by teď Česku v případě války vystačily u některých potravin na něco málo přes den, u jiných maximálně na tři dny, takže Čechům hrozí reálně hladomor. Co hůře, bude chybět i voda. Náš organismus rozhodně není připraven na pití vody z řek a kaluží. Kdo z laskavých čtenářů ví, kde jsou v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě a dalších městech pitné prameny potoků? Víte, kde uhasit žízeň, pokud byste nechtěli pít přímo z Ostravice nebo Vltavy? Máte doma filtry na vodu? Víte co udělat, abyste přežili? Znáte zkušenostmi našich předků (ZDE)?

A co říci na závěr? V každém případě bychom měli tlačit na naše politiky, aby udělali vše proto, aby se válce předešlo, nebo byla co nejomezenější. Je to v nejvlastnějším zájmu přežití českého národa.

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 10.5.2018 11:27 | karma článku: 42.35 | přečteno: 12111x

Další články blogera

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma článku: 17.47 | Přečteno: 373 | Diskuse

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma článku: 10.09 | Přečteno: 142 | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma článku: 10.26 | Přečteno: 161 | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 409 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 25.72 | Přečteno: 363 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 987 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 229 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 886

Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...