Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hamás vyhrát vojensky nemůže - na to Izrael obrovskou vojenskou přesilu.

Izrael spíš jen váhá jenom proto, že ještě neví, jak se zachová zbytek muslimského světa, který by se mohl sjednotit v boji proti Izraeli. Kam by se pak na tento střet hrabala Ukrajina, kde se bojuje jen o posledního bojeschopného Ukrajince.

V této válce by totiž šlo o každého žida i muslima - bez ohledu, jestli má uniformu, či ne.

0 0
možnosti

J34a38n 83R40á73ž

18. 10. 2023 10:52

Izrael nemůže Hamás porazit tanky bez značných ztrát na vlastní straně a se spoustou obětí na straně civilistů, což by dalo antiuzraelské propagandě "munici" a vedlo by to k výbuchům terorismu v Evropě, kterému se už Evropské státy nedokážou bránit.

Skutečnou porážkou Hamásu bude, když Izrael do Gazy s celou vojenskou masinérií nevtrhne, bude likvidovat vůdce Hamásu i jejich základny cílenými operacemi a hermeticky uzavře hranice s Gazou.

0 0
možnosti

No teda. Já vidím jiný obrázek: Přes čtvrt milionu záložáků i s technikou už týden čeká v poli na co asi? No na rozkaz to zdemolovat, a přetřídit. A proč rozkaz dosud nepřišel? Na něco se zřejmě čeká.... a to něco je další nejméně jedna americká letadlová loď. Jako kdyby měli za jisté, že po zahájení pozemní operace v Gaze se okamžitě zapojí Peršané. Z mého pohledu tak z cca 50% hrozí vypuknutí globálního konfliktu.

0 0
možnosti
Foto

Válka ještě nezačala. Hamás šel do vyprovokování Izraele se vší brutalitou s tím, že v izraelské odvetě musí zemřít co nejvíce civilistů. Proto to dělení území na dvě části půlky, vyčistit jednu, roztřídit civilisty od teroristů při přesunu a dočistit druhou polovinu. Území by vyčistil i regulérní armádou, ale musí očekávat útok i z druhé strany a kdoví, co Rusko Iránu dalo za drony.

0 0
možnosti
Foto

P97e10t20r 81H62a16n12n27i76g

17. 10. 2023 11:47

Výborný článek. Světové mocnosti zcela jasnozřivě uznaly, že tento konflikt je pro svět nebezpečný, na rozdíl od regionálního konfliktu na Ukrajině, který je nebezpečný pouze pro ekonomiku Evropy, což ostatně vyhovovalo oněm světovým mocnostem, které se nyní angažují v konfliktu Hamas. USA, Rusko, Čína. EU zase pouze trapně řeší navýšení pomoci gaze, což je opět v podstatě udržení teroristického Hamasu při životě.

4 1
možnosti

Snad máte pravdu a není to jen přání ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik