Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osobne verim a uznavam defnici: Jedna Cina, jeden Taiwan a to bez ohledu na ekonomicky dopad. Pokud vlada v Tchai Pei vyhlasi nezavislost pod jmenem Republic of Taiwan, bude to podle vysledku referenda. To podle pruzkumu verejneho mineni je pranim vetsiny obyvatel Taiwanu. Podle charty OSN o pravu na sebeurceni, zeme patri lidem kteri tam ziji. Tedy Cina ma pravo povazovat Taiwan za svou provincii jen z pozice prava silnejsiho, tedy prava zvireci zhovadilosti. Taiwan si preje jen to co si pral lid Slezka, Moravy, Slovenska a Cech v roce 1918. Respekt musi byt vzajemny, ten Cine evidentne chybi, uplatnuje stalinsky princip: "kolik divizi ma papez".

Tedy zase osobne, protoze pochazim z maleho naroda moravskeho ctim usili kazdeho maleho naroda "byt sam sebou" a preju Taiwanskemu narodu v jeho usili zdar!

0 0
možnosti
Foto

Jenom aby nedopadli jako Stát Palestina.

0 0
možnosti

J43a63n 80R50á96ž

15. 1. 2020 12:39

Myslím si, že občanům státu, jehož počet obyvatel je menší než mnoha čínských měst, by prospěla větší skromnost. S Čínou se snaží udržovat korektní vztahy, jejichž součástí je i respektování zásady jedné Číny celá EU a dosud korektní vztahy s touto mocností udržovala i Česká republika, protože je to hlavně v jejím zájmu. A to by měl respektovat i primátor hlavního města.

Že místo toho, aby efektivně řídil Prahu se Hřib plete do zahraniční politiky státu není jeho privátní věc ani separátní záležitost Prahy. Ale to se podobně arogantnímu týpkovi těžko vysvětluje.

3 3
možnosti

No jasně, teď už vím, proč někteří Vaši souvěrci lezou Rusku a Číně do zadele.

Vždyť počet obyvatel naší země je menší než počet obyvatel Moskvy, natož Pekingu, tak jim musíme pochlebovat a nesmíme se kamarádi s tím, kdo se jim nelíbí. ;-D

1 1
možnosti

Tchajwan čínským komunistům nikdy nepatřil a přesto si na něj činí neodůvodněný nárok. Všechny své potenciální partnery nutí tento stav respektovat a vydávají varování před jiným názorem. Tyto jiné názory považují za nediskutovatelné.

Bůh nás chraň před takovým partnerem a vřelé díky primátoru Hřibovi za to, že nás něčeho takového zbavil.

5 1
možnosti
Foto

My tím nic netratíme a Čína tím nic nezíská

2 1
možnosti

I38v94o 48B24o27u43š27e

15. 1. 2020 10:26

Panu velvyslanci by měl někdo říct, že Praha není členským státem EU.

1 0
možnosti

J55a83n 74R92á18ž

15. 1. 2020 12:44

Máte pravdu. Praha je svým mezinárodním významem nickou a tak musí občas vypustit pšouk, aby svou existenci světu připomněla. To se teď povedlo. Další bod pro Hřiba

3 0
možnosti

Čína je obrovské uskupení mnoha národů a národností, to i dost rozdílných. Jediná šance jak to udržet v kupě je tvrdá restriktivní politika, daná jasná pravidla od kterých se nesmí nijak odchýlit, tohle se dodržuje od sjednocení Číny. Jakékoliv uvolnění, nebo dokonce liberální demokracie by vedla k okamžitému rozpadu velké Číny.

Tak jako my nerozumíme restriktivní Číně, tak Číňani nerozumí našemu chaosu demokracie a těžko jim to vysvětlíte. Minimálně však diplomaté přehled mají a vědí, že stát má zahraniční politiku do které města nemají co kecat. Pokud Praha navazuje kontakty se světovými městy, nikoliv státy, a vyvaruje se politických témat a témat jež přísluší státu, pak muže kamarádit s kým chce. Bohužel Krnáčová a ANO chtělo vyhovět Zemanovi, zhluboka se uklonili Číně a dali to smlouvy politický odstavec. Tím se vše odstartovalo a následky tu máme dodnes.

3 0
možnosti

:-)..........Napsal jste to výborně, vřelý souhlas! To je tak, když si Praha zvolí do svého čela člověka, ačkoliv akademicky vzdělaného, ale trochu......jak bych to jenom napsal abych neurazil, přihlouplého, který si myslí, že bude mistrovat Čínu!

Už připravil o miliony čtyři filharmonie, které tam měly domluveny šňůry koncertů!' Nechal bych mu to zaplatit.

Ta Praha to opravdu výkvět světových politiků! R^R^R^

4 5
možnosti
Foto

O tuto možnost je připravila Čína, nikoliv Praha

8 2
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik