Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč nepřipustit, že jediným bezprostředním cílem Operace Dunaj bylo omezení hrozby možnosti vojenské intervence NATO ve východní Evropě?

0 3
možnosti
Foto

Ale kdeže. Jen vyvážením ,,rovnováhy". Přijatelným pro obě strany;-)

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych si jednou přečíst, v čem spočívala potupnost moskevských protokolů pro sovětskou i československou stranu?

0 2
možnosti

Lituji, ale vidím to naprosto jinak. SSSR potřeboval jako odpověď na umístění nějakých raket v NSR umístit své odpovídající prostředky na našich západních hranicích. Prostředky, které nehodlal svěřit nikomu ze spojenců. Proto celé to divadlo 1968. Podívejte se prosím na filmové týdeníky z té doby. Při setkání s NDR to tam zní na plnou hubu.

0 3
možnosti

Vidite to ovsem spatne. Ty nejake rakety umistovali nejdriv sovetsti generalove. Teprve odpoved instalaci raket Pershing je donutila je stahnout.

Mozna by bylo lepe se podivat ne na ceskoslovenske, ale na ty "zapadoevropske" tydeniky abyste pochopil.

4 0
možnosti

A co lepšího se tenkrát dalo udělat?

Umýt si nad tím ruce nechat vládnou tu jejich připravovanou "dělnicko-rolnickou vládu"?

Nebo padnout do posledního muže?

Nebo se stáhnout do džungle a velehor a vést odtud partyzánskou válku?

Nebo poslat naše tanky do Bavorska, rozpoutat tím třetí světovou válku a dosáhnout tak úplného oboustranného vítězství?

2 0
možnosti

Víte co mě napadlo, zdůrazňuji až po mnoha letech. Vykašlat se na obranu ČSSR a vtrhnout s našimi divizemi do SSSR. Je to taková hovadina, že by to mohlo znamenat úspěch. S tím sovětští maršálové rozhodně nepočítali a rozhodně na to nebyli připraveni. Zkrátka něco, jako překrásný film "Myš, která řvala".

0 0
možnosti
Foto

Vše ex post. A dosti mimo. Kreml by si svá vojska u nás usalašil tak jako tak, atˇ se souhlasem, či bez souhlasu. A i západ to nejen očekával, ale s tím i počítal. I vyjádření H.K. to jen potvrzuje;-) To, že mnozí spolkli ,,třpytku" kom i s navijákem, to je fakt. Tu o social. s lidsk. tváří a třetí cestě. Mnohým, nikoli však všem, uniklalo to podstatné. Že stále to vše pod vedením jediné strany a vlády. Tedy komunistůRv

3 1
možnosti

Už jsem vám chtěl dát karmu, ale tím závěrem jste zabil jinak dobrý článek. Samozřejmě, že za intervenci může především SSSR a z dnešního pohledu jeho nástupce Rusko. Bez něho by k žádné intervenci nedošlo, Bilak a indrou by mohli psát třeba tisíc zvacích dopisů. Také Gomulka by sem polskou armádu sám neposlal o NDR nemluvě.

Jinak k tomu výčtu důvodů bych přidal bod 4. pro Západ velmi důležitý. SSSR svou intervencí naprosto zdiskreditoval západní komunistické strany. Komunistické strany Francie a Itálie do té doby velmi silné, po okupaci ČSSR už jen živořily

5 0
možnosti

P18e17t84r 19J40í82l35e22k

6. 9. 2018 12:11

Poučné z tohoto článku je mimo jiné toto: Pozor na pátou kolonu, kterou u nás Putinovci vytvaří.TIto lidé jsou za prachy schopni zradit naší vlast znovu.

7 0
možnosti

Kolaboranty má ve svých řadách každý národ. Některý více, jiný méně. To bylo vždy a bude. Jak čtu diskuse pod různými články zjišťuji kolik jich tady je. Největším údivem pro mě je, že se za to ani nestydí. Někteří by po opětovné okupaci s radostí vytáhli schované vlajky SSSR, což jeden sám v diskusi přiznal a další mu to oplusovali. Znám člověka, který má ruskou vlajku vyvěšenou před barákem, hned vedem hanlivých výroků o NATO. Škoda slov.

3 0
možnosti

J60i80r53i 78B39o17r

6. 9. 2018 11:43

Celkem souhlas ale proč by měl Západ (Amerika) pomáhat zemi kde vládnou komunisti a armáda je pevně zakotvena ve Varšavské smlouvě. Já byl v té době na vojně a armáda byla plná důstojníků ze Svobodovi armády a tzv. paragrafistů, což byla většina kovaní komunisti. Do týdne bychom proti tomu Západu bojovali.

6 0
možnosti
Foto

Sice plus, ale bez oné Vaší poslední věty;-) Prostě nebojovali by jinak, než před tím. Politic. kecy a propagandou. Oni i ti kovaní kom byli poděláni strachy;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS