Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Píšete , že jsme hluboce přesvědčení. No nevím koho tím jsme myslíte. Já zase může napsat, že projekt EU je historicky jedinečný, kde mírová koexistence a spolupráce evropských národů, velkých i malých, přispívá k ekonomickému růstu a prohlubování přátelství dotyčných zemí. Vždyť od konce války u těchto zemí nedošlo k násilnému prosazování se větší země vůči menší. Ano, každý vývoj a doba nese své problémy, např. přehnaná byrokracie, těžkopádnost v rozhodování, přiblblé předpisy atd. Ale i tak, teď já uvedu slovo - jsme - přesvědčeni, že svazek zemí EU máme v zásadě jednoznačně podpořit. Protože i malé členské země mají možnost bránit své názory. Rozklad by nebyl v našem zájmu, protože po rozpadu časem by opět mohly větší země i dokonce vojensky intervenovat do zemí menších a vnucovat jim svou politickou vůli. Tak tomu bylo v historii opakovaně. Nyní malinký příklad poslední doby - Rusko a Ukrajina. Nějaká neutralita v dnešní době pro kteroukoli členskou zemi je nesmyslem.!!

1 0
možnosti
PK

1./ Domnívat se, že neutralita země je zárukou hospodářského rozkvětu je hloupost hodná žáka zvláštní školy.

2./ To, že stát vyhlásí neutralitu znamená, že tento stát se nebude vměšovat do záležitosti jiných států, ale to, že je stát neutrální není zárukou jeho bezpečnosti...1. i 2. světová válka toho byla jasným důkazem. Pokud by vyhlášením neutrality a jeho uznáním okolními státy bylo zárukou bezpečnosti, tak proč neutrální země vydržují armády a proč např. ve Švýcarsku je povinná základní vojenská služba.

Předem se omlouvám, nechci se autora dotknout, ale tento blog je idealistickým blábolem.

1 0
možnosti
JS

Hlavní strategický směr na východ vede přes Polsko vedlejší přes ČR. Takže je naivní uvažovat o neutralitě. Snad si nemyslíte, že americké kolony budou jezdit přes rakouské Alpy.

1 0
možnosti
IB

I71v28o 51B26o19u12š78e

27. 7. 2017 12:18

Neutralita je iluze.

3 0
možnosti
Foto

To říkejte Rakušanům a Švýcarům.

0 0
možnosti
Foto

Žijeme ve společném životním prostoru. Jsme úzce provázáni ekonomicky, kulturně a lidsky s okolními zeměmi. Vy chcete ve chvíli, kdy se objeví nějaké nebezpečí vyhlašovat že jsme neutrální? Že se nás to netýká? Promiňte, ale za tohle srabáctví se já stydím.

A co se týče těch co by utíkali z vyspělých zemí k nám se schovat? Jistě, pár by se jich určitě našlo, ale o tyto lidi já nestojím. Říká se tomu hrdost, co slušným lidem brání se takhle chovat. Hrdost, autore, ta ve vašem uvažování jaksi chybí

5 1
možnosti
Foto

Hrdostí se ještě nikdy nikdo nejedl, ani nějaký zchudlý šlechtic ducha.

0 2
možnosti
VS

Takže ani ryba ani rak. Typické české.

1 0
možnosti
LW

Mohu se optat, co přinesla ona neutralita např. Belgii v obou světových válkách, Nizozemsku v druhé světové a Ukrajině (s garancí územní celistvosti) v roce 2014? A už vůbec nevím, co to má společného s migrační vlnou.

7 0
možnosti
Foto

A memorandum představuje nějakou závaznou smlouvu, něco takového jako má Rakousko. Memorandum = pamětní spis.

No nevím, co přinesla neutralita Belgii, nicméně její porušení Německem z něj udělalo jasného agresora. Tento morální handicap pak vedl k jeho porážce.

0 0
možnosti

Imigranti jsou problémem EU nikoliv NATO.

2 0
možnosti
Foto

No vida. Souhlas s Karlem.

0 0
možnosti
Foto

Apríla už bylo, opřít se o Rusko jako garanta neutrality....

6 1
možnosti
Foto

Rakousku garantují Rusko plus Západ neutralitu už 61 let od roku 1956.

1 1
možnosti
Foto

Jenomže neutralita míněno vojenská neutralita vůbec neznamená vyhnutí se problémům s migrací.

Rakousko je. neutrální asi 60 let a problémů s migranty má habaděj.

7 1
možnosti
VV

Bodejt by ne, vic nez polovina Rakusanu ma slovanska jmena.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik