Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

Osudovou chybou Čechů bylo, že se aktivně zapojili do ukrajinské války, protože ta sporný problém neřeší. Ukrajina je rozdělena na dvě části: západní, křesťanskou, která chce směřovat do EU a NATO a východní, pravoslavnou, která cílí na spojení s Ruskem. Válka, pokud si pod ní nepředstavíme genocidu či násilné vyhnání, daný problém neřeší na rozdíl od federativního uspořádání, vzniku dvou států, atd. Za druhé, česká vláda neměla vstupovat do ukrajinské války proto, že na válečné výdaje prostě neměla peníze. Zřejmě ji považovala za dobrou investici do budoucna, která se jí vrátí v podobě zakázek při obnově Ukrajiny. Smutnou skutečností je, že místo zakázek, už Češi budou jen tratit, ať už Ukrajina vyhraje, nebo prohraje. Trefně současnou pozici Ukrajiny popsal polský prezident Andrzej Duda. Přirovnal ji k tonoucímu, který s sebou pod vodu stáhne i své zachránce. Růst vojenských výdajů, jak ukazují historické zkušenosti, takřka nevyhnutelně zvyšuje rozpočtový deficit, který zase přispívá k zrychlení inflace, což je náš současný stav. Obávám se, že čím déle válka bude pokračovat, tím dříve pod (finanční) hladinu stáhne i Čechy, ať už dopadne jakkoli.

1. Ukrajina válku vyhraje

Ukrajina vyhraje a statisíce ukrajinských vojáků se vrátí domů. Budou očekávat lepší život a vyšší životní úroveň, než před válkou., včetně pojistek ve formě členství v EU a NATO. A co je po návratu čeká? Největší „žně“ na Ukrajině měly i mají tzv. supí fondy, které od válkou zchudlého státu a ukrajinského obyvatelstva velice levně skupují majetek. Patří mezi ně například BlackRock, Goldman Sachs, Rothschildovy a Saudsko - arabské investiční fondy a další. Operují na Ukrajině už dlouho a postupně se, spolu s místními oligarchy, staly největšími vlastníky a správci ukrajinského majetku. Vojáci vrátivší se z války domů brzo zjistí, že se už většinou nemají ani kam vrátit, protože jejich domy jsou převážně, nebo úplně zničené. Neshledají se ani s polovinou sousedů, protože buď padli, nebo emigrovali. Zemi najdou z velké části zaminovanou, lesy poničené a vodu více či méně kontaminovanou. Brzy také zjistí, už jim ve vlastní zemi takřka nic nepatří, ale naopak jsou zadluženi až po uši, protože veškerou Západem poskytovanou pomoc musí v budoucnosti splatit. Nechat si zdát budou moci i o svém vstupu do EU a NATO. Mlčky jsme překládali, že první zemí, která se díky válce a sankcí zhroutí, bude Rusko, ale co když je to Německo? Jeho prosperita byla založena na levných ruských surovinách a tradičně vyspělé německé technologii. Levných ruských surovin se Německo zřeklo a jejich cena na německém trhu vzrostla v průměru o 300%, čímž se snížila konkurenceschopnost jejich výrobků a tím i potávka po nich. Díky protiruské a protičínské politice se objem německých vývozů na obou trzích rapidně zmenšil, přičemž ten čínský je pro Německo významnější. Souhrnně řečeno: německá ekonomika se octla ve stagnaci až v recesi a bez německých peněz vysoké náklady spjaté se vstupem Ukrajiny do EU nemá kdo zaplatit. Nu, a vstup do NATO je naprosto v nedohlednu.  Náš problém spočívá v tom, že jsme Ukrajině hanebně lhali a slibovali něco, co jsme nemohli splnit. Vůbec bych se nedivil, kdyby si to Ukrajinci s námi přišli „vyřídit“!

2. Ukrajina válku prohraje

Západ Ukrajincům poskytl dostatečnou vojenskou pomoc, aby mohli bojovat, ale ne zvítězit.  Ze strany Západu šlo o „kontrolovanou válku“, která nesměla přerůst v konflikt Rusko – NATO (a proto ta zbrojní omezení). Ať už se nám to líbí či nelíbí, západní láska k Ukrajině brzy skončí, protože už tam není co brát a válečné náklady převyšují zisky. Kyjevská elita uteče, armáda se rozpadne a v Evropě můžeme očekávat miliony nových migrantů utíkajících před Rusy. Obávám se, že tato varianta je mnohem pravděpodobnější, než že Ukrajina vyhraje.

Pokračování zítra: "Za chyby zaplatíme pádem ke dnu!

Autor: Vít Klíma | středa 8.11.2023 9:19 | karma článku: 18,78 | přečteno: 315x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Teroristé kupují zbraně na Darknet (u)

Největší evropský černý trh se zbraněmi existuje ve Východní Evropě. Konkrétně na Ukrajině, v Rumunsku, Bulharsku, Polsku a na Balkáně. Evropští Židé jej musí dobře znát, aby Věděli, jakým zbraním budou muset čelit.

7.11.2023 v 9:41 | Karma: 7,76 | Přečteno: 108x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik