Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hadovi musíte useknout hlavu včas!

Hadem, kterému je potřeba co nejrychleji useknout hlavu je zejména Hamás a Hizballáh. Znamená to nejprve je odříznout od jejich donátorů, a proto  izraelský kabinet, spolu s Američany, uvažuje i o preventivním úderu na Írán. 

Nelze vyloučit, že právě na Středním východě budou chtít USA a Západ odčinit svoji porážku v Afghánistánu a neúspěchy na Ukrajině. Budou chtít před celým světem demonstrovat svoji pozici nezpochybnitelného globálního vůdce.

V druhé řadě bude potřeba vyřešit problém Palestinců. V rámci sbližování Izraele s arabskými zeměmi dostali velmi lukrativní nabídku výměny „prosperity za mír“. USA i okolní arabské státy jim byli ochotni platit za to, že přestanou s Izraelem bojovat a začnou spolupracovat. Místo, aby si za ně vybudovali v Gáze „palestinský Singapur“ postavili pod ní válečné tunely a nakoupili zbraně. Za chyby se platí, takže teď dostávají lekci za špatné rozhodnutí a chování. Samozřejmě, že dostanou druhou šanci, uvidíme, jak se rozhodnou teď.

Židům nebezpečná Evropa

My, co žijeme v Evropě, musíme počítat s tím, že to už nebude pro Židy příliš bezpečné místo k životu. Hovořím tu o tradičním evropském antisemitismu, který se otevřeně projevil například v Londýně, Paříži či Berlíně. O nezvládnuté migraci v Evropě a v Německu zvlášť. Arabové v Berlíně pálili izraelské vlajky, stavěli barikády, zapalovali vozidla, útočili na hasiče i policii, až to začínalo připomínat tradiční arabské povstání. Evropské Židy ohrožuje i válka na Ukrajině, protože Oděsa se stává největším evropským černým trhem se zbraněmi, jehož pro své ozbrojení využívá i Muslimské bratrstvo. Konečně bezpečnostní situaci evropských Židů ovlivní i odveta Izraele v pásmu Gázy. Shledá-li ji světové veřejné mínění, jako neadekvátní, postaví se proti nám a staneme se předmětem odvetného útoku.

  „Když položí zbraně Arab, bude mír. Když položí zbraň Žid, bude mrtvý“. Golda Mair

Cílem útoku Hamásu i Palestinců bylo zabít a zajmout co nejvíce Židů. Izrael utrpěl při útoku tolik ztrát na životech zejména proto, že obyvatelstvo nemělo doma adekvátní výzbroj, kterou by po zuby ozbrojeným bojovníkům mohlo klást účinný odpor. Odtud odvíjíme i náš požadavek vyzbrojit se v Evropě tak, abychom se útočníkům dokázali ubránit, než přijde pomoc! Znalosti a dovednosti týkající se nakládání se zbraněmi je nutné považovat už za nezbytnou součást odolnosti židovských komunit. Právě tyto znalosti a dovednosti mohou – v případě překvapivého útoku - mnohým z nás zachránit život.

Druhé poučení: domy německých Židů v Berlíně, byly označeny Davidovou hvězdou, takže nutností se dnes stává i preventivně zabezpečit svůj dům či byt před útokem (praktické návody najdete na stránkách Policie ČR). Zachránit život vám může i tzv. safe / panic room (úkryt / bezpečnostní pokoj, uvnitř vašeho domu/bytu), kde se schováte, než přijde pomoc. Jen pro zajímavost: od 80. let má každé velvyslanectví USA bezpečnou místnost se sklem odolným vůči kulkám (v Izraeli i proti ohni).

Konečně, třetí, velmi důležitá věc je znalost život zachraňujících metod. Odhalováním rizika (nebezpečí) v místě, kde se právě nacházíte počínaje, přes dodržování bezpečnostních pravidel chování ve veřejném prostoru a znalost a jak se chovat v nebezpečných situacích (např. při teroristickém útoku), zásadami pro poskytnutí první pomoci, konče. Odolnost židovských komunit podstatně vzroste, pokud si tyto metody včas osvojíme.

A co říci závěrem?

Výhružky na adresu Židů slyšíme i u nás, v brněnské mešitě:  https://www.youtube.com/watch?v=cRZQS06hC-I Při poslechu výzev k zabíjení Židů si vzpomeňte na známé anglické přísloví: "AND remember, Safety First". Platí pro Židy i pro Čechy. Otázkou je, zda by se preventivně neměli ozbrojit i Češi,

 

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 26.10.2023 12:55 | karma článku: 22,34 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 315x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik