Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Porážka Ukrajiny může ohrozit samu existenci ČR

Češi jdou v novodobé historii od porážky k porážce. A co když se i sázka na vítězství Ukrajiny ukáže jako prohraná! Máme pro tento případ připravený nějaký „plán do deště“?

Češi sejí, Číňané sklízí. To nevymyslíš!

Američané, EU i Češi čínský mírový plán rezolutně odmítli. Laskavého čtenáře by nemělo překvapit, kdyby jej ukrajinský prezident nakonec přijal. Stejně jako nikdo na Západě nepředpokládal, že se Čína stane zprostředkovatelem míru mezi Saudskou Arábií a Iránem, nepředpokládá to ani v případě mírové smlouvy s Ruskem. Ukrajina díky jarní protiofenzivě může dobít část svého zemí zpět, ale buďme realisti, významnější vítězství nad Ruskem nepřinese. A co pak? Na koho se mají Ukrajinci obrátit? Mají počkat dalšího půl roku, než dají dohromady novou armádu, než po světě posbírají dalších 90 nebo 100 tanků? Konečně, jak dlouho ještě vydrží podpora Západu, na níž je Ukrajina existenčně závislá? Spojené státy poskytnou Kyjevu zbraně a munici na jarní protiofenzívu, ale nevyjde-li, dramaticky zkomplikuje vyhlídky na znovuzvolení Joe Bidena prezidentem. Amerika Demokratům druhý Afganistan neodpustí a Ukrajina rozhodně není 51. státem USA, aby ji bylo nutné bránit "zuby, nehty". Nebude nakonec pro Ukrajince mnohem výhodnější včas se obrátit na Číňany a říci jim: „pojďme se pobavit o tom, čeho pro nás můžete u Rusů dosáhnout, a my vám na oplátku dáme přístavy, pole, doly, co budete chtít." Číňané na takové obchody slyší! Pro nás to znamená jediné: Češi na Ukrajině zaseli a Číňané sklidili! Svatá prostoto!

Jen tak mimochodem: ruské rakety, odpálené z Běloruska jsou schopné zasáhnout celé území Polska, podstatnou část Německa, Česko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko a všechny tři pobaltské státy. Nebylo by i pro nás výhodnější připojit se k čínským mírovým jednáním?

Poválečná prognóza ČR

1/ udržení celistvosti (optimistická varianta),

2/ rozpad (pesimistická varianta).

Podíváme-li se pravdě do očí, musíme se smutkem v duši konstatovat, že v krátkém čase vstupujeme do období třetí porážky za sebou a z ní vyplývajících ztrát. První, mnichovská prohra, nás stála území Zakarpatské Ukrajiny, druhá, ve studené válce se stala katalyzátorem rozpadu Československa a třetí, ukrajinská, zřejmě jen urychlí rozpad České republiky jako takové.

Ve prospěch rozpadu republiky svědčí několik faktorů:

1/ podmínkou poválečné regenerace státu je úspěšný a respektovaný národní vůdce, který udá směr!. Očekával jsem, že se vyprofiluje buď ve finanční krizi v letech 2008 – 12, nebo při epidemii Covid - 19. Nestalo se;

2/ nutnou podmínkou poválečné regenerace státu je i dostatek finančních zdrojů Obávám se, že tak zadlužené zemi, jako bude, po válce ta naše, nikdo nepůjčí. Český stát je periferní, relativně bezvýznamný a jako takový může být klidně obětován, resp. rozdělen mezi své úspěšnější sousedy;

3/ supí fondy. Nad naší předluženou republikou už pomalu začínají kroužit supy (supí fondy). České firmy proti útoku velkých finančních žraloků velkou šanci na přežití nemají, natož „obyčejní“ lidé. Jen pro ilustraci: ve Španělsku si starší manželé, na hypotéku, koupili dům v ceně 227 400 Eur. Díky dlouhodobé nemoci manžela ji nebyli schopni doplatit a banka jejich (nedobytný) úvěr ráda prodala supímu fondu. A teď se držte: za pouhých 12 800 Euro! Jinými slovy supí fondy kupují dluhy za jejich zlomkovou cenu a dlužníky sedřou z kůže. Mám velké pochyby o tom, že supy rozervaný a zubožený stát dokáže přežít a zachránit se;

4/ proti celistvosti státu mluví i náš národní charakter. Mezi pozitivní vlastnosti Čechů patří například pracovitost, manuální zručnost, smysl pro humor, pomoc v nesnázích a mezi ty nejhorší patří české lokajství. V mezinárodní politice se projevuje tak, že české národní zájmy ustupují zájmům aktuálního protektora, ať už jím byla či je Vídeň, Berlín, Moskva, Washington či Brusel. Britové to vědí a ptají se: čemu je Čechům vlastní stát?;

5/ udržení celistvosti ČR nebudou podporovat ani Britové, kteří budou mít, z rozhodnutí USA, hlavní slovo v Evropě (Američané si tak uvolní ruce pro boj s Čínou). Víme o nich, že Čechy dlouhodobě nemají v lásce: byli od samého počátku proti vzniku Československa v roce 1918, přispěli k jeho „pochování“ v Mnichově 1938, odmítli dát České exilové vládě v Londýně souhlas s obnovením Československa a na Jaltě se Čechů rádi zbavili tím, že nás přenechali Stalinovi. Jestli někoho Britové favorizují, pak je Polsko. Po rozpadu ČR by větší část českého území rádi připojili k němu, aby tak posílili postavení Polska, jako nejsilnější středoevropské velmoci. Jako svého nejsilnějšího beranidla vůči Rusku.

Souhrnně řečeno: hodně toho mluví proti regeneraci českého státu, jako celku, nicméně už jen z úcty k našim předkům se o český stát musíme poprat. Jak? O tom příště!

Autor: Vít Klíma | úterý 4.4.2023 10:23 | karma článku: 29,22 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 315x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

Trump si před Bidenem udržuje náskok, ukazuje předvolební průzkum

28. dubna 2024  18:11

Bývalý republikánský prezident Spojených států Donald Trump, který se opět uchází o křeslo v Bílém...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27,  aktualizováno  17:51

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik