Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukrajinu nejspíš čeká osud Kartága

Ve vítězství Ukrajinců jsem, na rozdíl naší vlády, nikdy moc nevěřil. Moje analýza a prognóza ukazovala spíše na její následování osudu Kartága. Carthago delenda est /„Kartágo musí být zničeno“! 

Češi od prvního momentu ruské invaze na Ukrajinu vsadili vše na jednu kartu - na vítězství Ukrajinců. Odtud se odvíjela i jejich obdivuhodná pomoc. Osobně jsem ve vítězství Ukrajinců nikdy moc nevěřil, protože moje analýza a prognóza ukazovala spíše na následování osudu Kartága (Carthago delenda est /„Kartágo musí být zničeno“). Pro úplnost musím dodat, že jsem zvažoval i variantu mírových rozhovorů, kde se Rusové s Američany teoreticky mohou dohodnout – podle berlínského vzoru – na rozdělení Ukrajiny. Vznikla by tak ruská Východní a americká Západní Ukrajina. Proti dohodě hovoří velká nedůvěra existující mezi oběma velmocemi, okořeněná ještě prohlášením Angely Merkel o pravém smyslu „Minských dohod“. Ředitel severoamerického odboru ruského ministerstva zahraničí její prohlášení okomentoval tak, že v Rusku i díky němu „ve Spojené státy a Západ neexistuje žádná důvěra“. Rád bych se mýlil, ale diplomatickému ukončení ukrajinské války moc nevěřím. Američané investovali na Ukrajině už příliš mnoho peněz, aby ji přetáhli do své sféry vlivu na to, aby ji bez boje ztratili. Pokud by Rusové - prostřednictvím invaze – donutili Ukrajinu vrátit se zpět pod křídla Matičky Rusi, znamenalo by to pro ně geopolitickou prohru a miliardy dolarů vyhozené oknem. Obávám se, že než aby Ukrajinu ztratili, raději ji zničí. V Moskvě zase převládá strach z amerických základen na Ukrajině a tak i oni, než by ji přenechali Američanům, Ukrajinu raději zničí. Obě země za tímto účelem pumpují na Ukrajinu neuvěřitelné množství zbraní. S největší pravděpodobností se konflikt vyřeší na bitevním poli.

Největší strach mám z jaderného výbuchu v atmosféře

Rusko ke zničení Ukrajiny může použít buď konvenční, kobercové bombardování, které z Ukrajiny udělá „spálenou zemi“, nebo sofistikovanější, jaderný výbuch v atmosféře. Elektromagnetický puls (ZDE), který výbuch vyvolá, nezabíjí lidi, ale kompletně zničí infrastrukturu země. Je to obdobná situace, jako když vám v bytě vypadnou pojistky: vám se nic nestane, bytu se nic nestane, ale všechny přístroje na elektřinu přestanou fungovat Co tedy konkrétně ničí? Elektromagnetický pulz ničí v prvé řadě počítače, mobily a všechna „chytrá zařízení“, včetně těch, která ovládá elektronika (lékařské přístroje, servery, výtahy) a moderní dopravní prostředky, jako jsou auta, lodě a letadla. Impuls dovede zlikvidovat i samotné rozvody, což znamená, že po útoku bude potřeba od základů vybudovat novou elektrickou síť. Souhrnně řečeno elektromagnetický puls zničí veškerou infrastrukturu Ukrajiny, nebo její významnou část. Pro lidi puls není život ohrožující s výjimkou těch, kteří mají například voperovaný kardiostimulátor.

Jednou z červených čar, po jejichž překročení budou Rusové ochotni použít atomovou bombu je hrozba ztráty Krymu. Rusko, případným atomovým výbuchem v atmosféře, postaví „zbytek světa“ před závažné rozhodnutí - vyvolat či nevyvolat, kvůli němu, III. světovou válku? x/ Pokud USA a NATO Rusku nedají jadernou odpověď a nepřistoupí na riziko války mezi nimi, válka na Ukrajině končí. Končí, jak říkají šachisté, patem.

Decouple (oddělení) Ruska od Západu

Válkou na Ukrajině končí Gorbačovova představa „Společného evropského domu“, kde spolu v míru žijí a obchodují „Východ se Západem“. Dnes je naprosto zřejmé, že Východ a Západ budou žít a podnikat odděleně. Otázkou, kterou zbývá vyřešit je nárazníkové pásmo mezi nimi. Jako odpověď se nabízí buď rozdělená Ukrajina s pevně dojednanou hranicí, nebo zničená Ukrajina, srovnaná se zemí, jinými slovy „mrtvé území nikoho“. Válka končí, protože na válečném poli už nic podstatného získat nelze. Američanům se podařilo realizovat jejich dávný sen - vykopnout Rusy z Evropy, zničit oba plynovody (Nord Stream I a II) a odstřihnout Evropu od levného ruského plynu, potažmo i ropy a dalších surovin. Američané tím maximum možného už dosáhli. Evropané se zbavili své závislosti na ruských surovinách a tím pádem i možného ruského vydírání. Rusové tím, že nedovolili Američanům vybudovat na Ukrajině vojenské základny, také získali maximum možného. Všichni mohou být spokojeni a my, občané se můžeme konečně začít těšit na mír.

 

--------------------------------------------------

x/ Nejlépe zdokumentovaným elektromagnetickým pulsem v historii je jaderný výbuch nad ostrovem Johnston v jižním Pacifiku roku 1962, provedený v rámci projektu Starfish Prime. Jaderná nálož o síle 1,4 megatuny byla odpálena ve výši přibližně 400 kilometrů nad odlehlou neobydlenou oblastí. Následný puls elektromagnetické energie dolehl až doHonolulu, tedy téměř 1100 kilometrů od epicentra výbuchu. Po té, co puls dosáhl vzdálenější Havaje, zbýval mu ještě dostatek „síly“, aby vyřadil z provozu veřejné osvětlení v Honolulu, aktivoval bezpečnostní alarmy a poškodil komunikační retranslační stanici. Podtrhuji: stalo se to v roce 1962!

 

 

Autor: Vít Klíma | středa 28.12.2022 10:11 | karma článku: 35,37 | přečteno: 1600x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 315x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik