Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lid sice nevládne, ale volby disciplinovaně platí

V moderních dějinách se vládnoucí třída snažila vždy, všemi silami a prostředky “odstrčit“ lid od skutečného rozhodování o svém osudu. 

Nejčastěji k tomu byl použit systém politických stran, což bylo a je zakotveno i ve všech ústavách (lid vládne prostřednictvím politických stran). Významově je to stejné, jako by tam bylo napsáno, že lid nevládne vůbec. Jedinec / lid je elitami považován za zcela neschopný rozhodovat nejen sám o sobě, ale i o věcech veřejných, dokud nevstoupí do politické strany. Vstup do politické strany má zřejmě stejnou váhu jako ponoření do posvátné řeky Jordán, kde osvícen Duchem svatým stává se nový straník plně kvalifikován k rozhodování o věcech veřejných. 

Lid byl odstrčen od vlády i za socialismu, který měl na svém praporu vepsáno, že vládne jeho jménem. Komunisté k tomu využili vlastní stranu, o níž prohlásili, že je jeho předvojem (nejuvědomělejší částí dělnické třídy), takže sama ví nejlépe, co lid potřebuje a ptát se jej na cokoli je zhola zbytečné. Souhrnně řečeno: lid, byl za socialismu naprosto zbytečný, kromě toho, aby přišel k volebním urnám a potvrdil její vedoucí úlohu a její kandidáty. Nic jiného se po něm nevyžadovalo a taky o ničem nerozhodoval. Lid se nechodit k volbám bál a tak se účast voličů pohybovala okolo 99,9%, její kandidáti byli naprostou většinou hlasů zvoleni, což bylo KSČ interpretováno jako souhlas lidu s její politikou.

Systém vlády politických stran byl využit v ČR i po sametové revoluci. Ve spojení s volebním zákonem působí tak, že ani dnes lidu k vládnutí není nutně zapotřebí. V liberálních demokraciích zpravidla nevládne většina, ale největší menšina, která přibírá do vlády ještě menší parlamentní menšiny. Jen pro ilustraci: v posledních volbách do Sněmovny získala ČSSD 12 %, hnutí ANO 11 % a KDU-ČSL 4 % hlasů ze všech občanů zapsaných do voličských seznamů, a přesto sestavily vládnoucí koalici. Jinými slovy, jde o uměle vytvářené iluzorní většiny. Dnes úplně stačí, když ve volebním zákoně není uveden minimální počet voličů nutných k tomu, aby volby byly platné a tak v extrémním případě stačí, když se k volbám dostaví jen ti, kteří mají být zvoleni spolu se svými rodinami. Neklame-li mě paměť, pak k volbám do Evropského parlamentu přišlo jen řádově 18% oprávněných voličů, a přesto byly platné.

Sečteno a podtrženo, žádná Vláda lidu neexistuje, existuje jen Vláda jedné či více politických stran, což vyhovuje vládcům peněz, pro něž je mnohem snazší „uplatit“ jejich vedení, než lid (voliče) jako celek, aby jim dovolili přisát se k veřejným penězovodům.

A teď si řekněme, proč se volbami toho ve společnosti moc nemění. K tomu, aby jakákoliv strana mohla být v liberální demokracii připuštěna k volbám, musí být zaregistrována na Ministerstvu vnitra. Stejně tak, jako za socialismu nemohla být zaregistrována strana, která by chtěla „zakroutit komunistům krkem“, dnes nebude zaregistrována strana, jejímž cílem je znárodnit Babišovi Agrofert. Jinými slovy volič má možnost vybrat si jen z prorežimních stran, které jsou si navíc podobné jak vejce vejci. Abych byl přeci jenom spravedlivý, lidu třeba je -hlavně kvůli k tomu, aby volby zaplatil! Po té co lid odvolí, neměl by zapomenout na to, že musí každoročně politickým stranám ještě přispět na jejich činnost.

Souhrnně řečeno: ve své podstatě tato divadelní hra, kterou pod názvem „volební boj" strany s lidem hrají, jen znovu a znovu, potvrzuje platnost slov Kurta Tucholského: „Kdyby volby mohly něco změnit, byly by zakázané."

Hurá k urnám!

Takže milí voliči, hajdy k volbám, když už jste si je zaplatili!

Autor: Vít Klíma | pátek 7.10.2016 9:19 | karma článku: 33,98 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 142x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 315x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

ANALÝZA: Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik