Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slované bděte! Němci se Vás chtějí zbavit!

Němci, jako nejlepší variantu řešení očekávané nové vlny finanční a migrační krize, zvolili už na podzim vznik tzv. (mini) Schengenu. Jak na toto rozhodnutí zareagují Slované?

Němci, jako nejlepší variantu řešení očekávané nové vlny finanční a migrační krize, zvolili už na podzim vznik tzv. (mini) Schengenu. Předem prohraná „migrační“ partie s Tureckem jim slouží jen k tomu, aby mohli říci: „více než rok jsme se snažili najít celoevropské řešení, ale bohužel, nepodařilo se, takže je nám líto, ale …“. Koncept (mini) Schengenu si pracovně označme jako „Severní unii“. Státy „Severní unie“ zřejmě vytvoří klasickou federaci s vlastními hranicemi, hlídanými vlastní armádou a s vlastní měnou („Severním eurem“) a státním rozpočtem.

Byl-li bych v jejich kůži, těžko bych jednal jinak. EU, jako konfederaci, lze přirovnat k lodi s 28 kapitány na palubě. Vládne-li slunečné počasí, pak tak velký počet kapitánů nevadí.  Problém začíná tehdy, začne-li silná bouře, nebo hrozí-li srážka, jako v případě Titaniku a je na ni potřeba rychle reagovat. Ve federativním uspořádání je rozhodování v krizových situacích mnohem rychlejší a efektivnější - loď má jen jednoho kapitána, který zavelí a protiakce může okamžitě začít.

Jinými slovy, mají-li v krizových situacích, jakými bylo např. Řecko, válka v Sýrii, migrační vlna či sankce proti Rusku, země EU protichůdné zájmy, hledání kompromisu může trvat velice dlouho a v důsledku prodlení může dojít i k nenapravitelným škodám. Rozdílné pohledy na řešení řady krizových situací mají dnes i Francie a Německo, takže dochází k „lámání“ osy, která byla v minulosti hlavním hybatelem evropské integrace. Francouzský ministr hospodářství Emmanuel Macron tento fakt vyjádřil mrazivými slovy, když řekl, že tyto dvě země směřují k moderní verzi třicetileté války katolíků proti protestantům. Není divu, že kancléřce došla trpělivost a chce založit federaci, jíž chce sama velet. Samozřejmě, že přitom musí hodit většinu kapitánů přes palubu a jako záminka k tomu slouží právě migrační krize. Obávám se, že strany Německa jde o velmi racionální rozhodnutí. Domnívám se, že výraznou roli v rozhodování Německa hrál i odhad budoucnosti, kdy se svět blíží k velmi turbulentnímu období.

V českých a slovenských médiích je dnes Angela Merkel často líčena jako hrubě chybující politička. Jsem zcela opačného názoru. Myslím, že z její strany jde o hluboce promyšlenou taktiku, kdy migrační vlnu využije k tomu, aby jí občané schválili vytvoření silné „Severní Unie“, jako opatření „k odvrácení migrační krize“. Připomeňme si několika signálů ohlašujících vznik Severní Unie a Severního eura. Nizozemský list De Telegraaf již dne 18. listopadu 2015 napsal, že holandští politici uvažují o zřízení „mini-Schengenského prostoru“, který by měl zahrnovat pět zemí: Belgii, Lucembursko, Německo, Nizozemsko a Rakousko. Dne 25. listopadu 2015 šéf Evropské komise Juncker říká: „Jednotná měna nedává smysl, pokud padne Schengen“. Německá kancléřka Merkel, v lednu 2016 v Mohuči, jen Junckerova slova potvrdila: „uzavření hranic v rámci Schengenu, znamená zároveň konec eura“. Z vlastní zkušenosti při dělení Československa víme, že podmínkou zavedení nové měny je uzavření státních hranic a dočasné přerušení elektronického platebního styku. Uzavření hranic lze veřejnosti vysvětlit uprchlickou krizí a dočasné přerušení platebního styku „poruchou“ s tím spojenou. „Severní Unie“ a „Severní euro“ tak může být vyhlášeno prakticky přes víkend!

Z „malého Schengenu“ byla vyňata V4 s odůvodněním neochoty přijímat uprchlíky. Itálie, Řecko, Španělsko, Portugalsko a Slovinsko proto, že jsou ekonomicky slabé a navíc nejsou schopné zabránit přílivu migrantů“ a Francie proto, že se v ní schyluje k vítězství radikálních stran odmítajících užší integraci EU. S Británií se v tomto plánu nepočítalo nikdy, stejně tak jako s Čechy a Slováky.

Češi a Slováci, bohužel, Němcům na jejich lep skočili. Vůbec nepochopili, že primárně nejde o řešení migrace. Němci jsou dost bohatí na to, aby zaplatili vlády různých zemí, aby nepotřebné uprchlíky z Německa přijaly. Odpovědí na fintu s Turky bylo jen další házení písku do soukolí EU, v podobě jejich neobyčejně hloupého nápadu na zřízení „záložních hranic“. Vlády V4 uzavřením makedonských a bulharských hranic s Řeckem jen muslimské uprchlíky nahánějí do další muslimské země – Albánie.

Albánie je samozřejmě nadšeně vítá, ale jen proto, aby z nich vycvičila - společně s Turky, Kosovany a Bosňany - nové džihádisty, nové bojovníky ve svaté proti Západním Křižákům! Svatá prostoto! Jinými slovy, vlády V4 pomáhají vytvářet bojovníky samy proti sobě! Nahánět muslimy do náručí verbířů džihádistů a ohrožovat tak vlastní bezpečnost je ze strany vlád V4 naprosto nevídaná hloupost! Kancléřku Merkel jenom přesvědčily o tom, že jsou jen zbytečnou přítěží, které se musí zbavit.

Němci založením Severní Unie vyklidí Balkán a vzniklé mocenské vakuum budou chtít zaplnit Turci se svými spojenci. V Sýrii jim pšenka příliš nekvete, tak alespoň obsadit Balkán. Turecký prezident, k posílení svého postavení doma, potřebuje už nějaký úspěch jako sůl. Slované před sebou mají tři možnosti, jak odpovědět:

1/ spolehnout se při obraně Balkánu na NATO,

2/ vytvořit po vzoru Severní Unie vlastní „Středoevropskou Unii“ se společnou armádou, pod jednotným velením, určenou k ochraně jejich hranic (jakousi novou mini – Varšavskou smlouvu). Středoevropskou či Mezimořskou Unií rozumím území od Baltského k Černému moři, jinými slovy od Polska až po Bulharsko, přičemž nevylučuji ani členství pravoslavného Řecka),

3/ obranu Balkánu vzdát a přenechat jej Turkům, jako součást obrozující se Osmanské říše.

Nejen ze Sýrie víme, že Turci, jako všichni muslimové, rozumí jen síle. Dokážou se Západní Slované sjednotit a sílu proti nim použít? Přímo hamletovská otázka …..

Autor: Vít Klíma | pátek 26.2.2016 11:12 | karma článku: 25,90 | přečteno: 2950x
  • Další články autora

Vít Klíma

Mladí, přijeďte pomoci osídlit Gázu

Škarohlídi tvrdí, že Izrael za nepřiměřenou odvetu v Gáze tvrdě zaplatí. Částečně určitě ano, ale na druhé straně se stane přitažlivější pro naši mládež. Mládež z různých zemí, která dobrovolně přijde svému státu na pomoc!

20.12.2023 v 14:05 | Karma: 17,47 | Přečteno: 375x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Propluje či nepropluje EU mezi Scyllou a Charybdou?

Evropa dnes proplouvá mezi vnitřními sociálními otřesy a další vlnou migrace. Specifikou této migrační vlny je, že migrantům nejde ani tak o „dobré bydlo“, jako primárně potrestat nás, Evropany za naši věrolomnost.

7.12.2023 v 11:05 | Karma: 10,43 | Přečteno: 143x | Diskuse

Vít Klíma

Přesídlí část Palestinců do provincie Al – Anbar?

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne přijeli do Izraele jednat zástupci provincie Al – Anbar. Bez mučení přiznávám, že jsem zpočátku vůbec nevěděl, že taková provincie vůbec existuje. Pojďme si ji nejprve představit ...

30.11.2023 v 10:27 | Karma: 10,26 | Přečteno: 161x | Diskuse

Vít Klíma

S Izraelci je lepší obchodovat, než válčit

Chcete-li v Izraeli postavit průplav mezinárodního významu, pak musí být maximálně bezpečný. Izrael se tak - za každou cenu - musí zbavit teroristů, a to i za pomoci svých arabských spojenců.

21.11.2023 v 10:04 | Karma: 20,88 | Přečteno: 410x | Diskuse| Politika

Vít Klíma

Ukrajina a Hamás nás stáhnou ke dnu

V určitém stádiu životnosti domu se musíme smířit s tím, že se jej už nevyplatí opravit, ale výhodnější je postavit nový. Platí to i o českém státu, který války stáhnou ke dnu.

8.11.2023 v 9:19 | Karma: 18,78 | Přečteno: 316x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Volby by s přehledem vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a lidovci

2. května 2024  8:17

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 897x
Autor je Mezinárodní realitní konzultant a symatizant DiEM 2025 (diem25.og).

Seznam rubrik